Nieuws. Aspergerecept met kruiden uit het Maasheggen UNESCO gebied
PROEF DE LENTE! ASPERGES MET DE GOUDEN HIEP, MAASHEGGENTHEE EN MAASHEGGEN-GIN
Mooie samenwerking met De Meerstoel en úw topSlijter Sander Graat Voor het Aspergemagazine hebben we een heerlijk recept ontwikkeld met kruiden uit de Maasheggen Unesco gebied.
Voor- of bijgerecht voor 4 personen
• circa 500 gram witte asperges
• zakje Maasheggenthee
• 1 el roomboter
• 1 el honing
• 1 el balsamico azijn
• 1 el olijolie
• teentje knoflook
• 2 sneetjes oud brood
Breng het water aan de kook met de Maasheggenthee en laat de geschilde asperges drie tot vier minuten koken. Laat ze daarna (van de warmtebron afgehaald) circa twintig minuten nagaren.
Neem de asperges uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 a 3 cm.
Snijd het brood in vierkante blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en doe ze in een grote kom. Meng een scheut olijfolie en geperste knoflook door het brood. Bak de stukjes brood in de koekenpan tot ze krokant en bruin zijn.
Verhit de roomboter in een grote koekenpan en roerbak de asperges een minuut. Voeg de honing toe en bak de asperges tot de honing lichtjes begint te karameliseren.
Neem de asperges uit de pan en blus de boter af met een klein beetje
honing en de balsamico azijn.
Verdeel de asperges over de borden. Strooi de croutons over de asperges
en schep als laatste de saus erover.
Een drankje mag natuurlijk niet ontbreken!
Proef de Gouden Hiep of de Maasheggen-gin erbij.