Nieuws. Prachtige samenwerking met Brabanthop
Wat is er mooier dan je bier te brouwen met zoveel mogelijke lokale ingredienten. Vanaf nu worden onze bieren gebrouwen met biologisch geteelde Nederlandse Hop van Brabantse bodem.
In Wilbertoord zie je in de zomer de weelderige groene pilaren van 6,5m hoog vol met heerlijke aromatische hopbellen, speciaal geteeld voor de Nederlandse Craftbier sector. Want wat is bier zonder hop!
Hop is een inheemse plant, die in het wild voorkomt. Hop is ook de snelst groeiende plant van heel Europa. Maar alleen gekweekte vrouwelijke hopbellen kunnen gebruikt worden voor de productie van bier. Hop werd vroeger aan bier toegevoegd als conserveringsmiddel, maar tegenwoordig voornamelijk om de bittere smaak en het aroma. De bellen van de hopplant leveren een goudgeel poeder (lupuline), het onmisbare ingrediënt voor het brouwen van bier. Hop heeft ook een geneeskrachtige werking op vele gebieden.
👩🌾Wil je een keer een rondleiding op de hopvellen van Giel? http://www.brabanthop.nl/Rondleiding/