Gradoen De Apotheker Scottish Ale
Als je met oude streekbewoners praat en ze vertellen over de Maasheggen waar ze vroeger hun koeien hadden lopen, gehooid of gevlochten hadden, dan noemen ze altijd namen van weilanden. Twee eeuwen gelden bestond het kadaster nog niet en aangezien er meer dan duizend perceeltjes lagen in het Maasheggen Unesco gebied was het handig om elk perceel een naam te geven. Net zoals bij mensen geeft een naam een eigen identitieit aan een perceel. Bij het noemen van een naam wist iedereen welk perceel er bedoeld werd.
De oude namen zeggen veel over de oorspronkelijke eigenaren, beroepen of vorm.
De Apotheker, een veldnaam genoemd naar oud-eigenaar. Waarschijnlijk naar Burgemeester de Apotheker
De veldbonen geven een natuurlijk salmiaksmaak af. Kruidig door het karwijzaad, rozenbottel, braamblad en sleedoornbes. Met een fijn bittertje van de Brabantse hop.
Deze Scottish Ale is gebrouwen met alleen maar lokale ingrediënten. Veldbonen van An‘t Hoag, BrabantHop, mout uit Brabant en de kruiden van de maasheggen, samengesteld door www.kruidenvandemaasheggen.nl
Ingrediënten:water, gerstemout, tarwemout, veldbonen, hop, gist en Maasheggen-kruiden
Alcoholpercentage
7.5%
Schenktemperatuur
7-10 ºC
Bitterheid
35 EBU
Kleur
38 EBC
€ 22,74